Kyckling med cashewnötter

lördag 23 januari 2010

Beskrivning:

Rackarns så gott och påminner väldigt mycket om "chicken with cashewnuts" som vi ätit i Thailand.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
75grcashewnötter
450grkycklingfilé
2mskjordnötsolja
1-2 citrongräs
4 vitlöksklyftor
2msksherry
mskhoisinsås
2tsksesamolja

Metoder/steg

  • Hacka vitlöksklyftorna och den nedre delen av citrongräset fint.
  • Värm upp wokpannan och tillsätt cashewnötterna. Stek nötterna på låg till medelhög värme i 1 – 2 minuter tills nötterna är gyllenbruna. Ta upp dem och ställ åt sidan så länge.
  • Skär kycklingfiléerna i strimlor eller mindre bitar.
  • Värm upp wokpannan ordentligt, ringla i oljan och tillsätt vitlöken och citrongräset som får fräsa några sekunder.
  • Lägg i kycklingen och stek under omrörning i 2 minuter.
  • Slå över sherryn och hoisinsåsen.
  • Fortsätt att steka tills kycklingen är mör och genomstekt och alla ingredienserna blivit vackert glänsande.
  • Rör ner sesamoljan och de rostade cashewnötterna.
  • Servera med genast med jasminris och sweet chilisås och soja som tillbehör.

vrig information

4 port

6,5 p/p

Omdmen