Bulgursallad

måndag 11 januari 2010

Beskrivning:

Bulgur är en perfekt grund att använda i sallader och som ersättning till pasta eller potatis. Det här är ett jättegott recept som passar många olika slags maträtter och som även mättar.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
dlvatten
¾dlbulgur
1/3 grönsaksbuljongtärning
2mskfinhackad basilika
3mskfinhackad bladpersilja
1 tomat
1näveruccola (rejält)
8cmpurjolök
½ paprika
1 avokado
2mskpinjenötter
1mskbalsamvinäger
2mskolivolja
  italiensk salladskrydda
  örtagårdskrydda
  saft från ½ citron

Metoder/steg

  • Koka bulgur i vatten tillsammans med grönsakstärningen på svag värme under lock i 8 minuter.
  • Låt svalna.
  • Hacka basilika och bladpersilja och blanda ner i en salladsskål tillsammans med bulgur.
  • Skär tomat, paprika, avokado och purjolök i lagomt stora stora bitar och blanda ner.
  • Tillsätt övriga ingredienser och blanda om ordentligt.
  • Salladen passar till lammfärsbiffar, grillat kött- och kyckling samt på buffébordet.

vrig information

4 port

4,5 p/p

Omdmen