Cappuccino cheesecake

måndag 28 december 2009

Beskrivning:

En av de godaste cheesecakevarianterna jag någonsin smakat - rekommenderas varmt! Receptet kommer från www.alltommat.se

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
200gdigestivekex
75gsmör
1tskkanel
3stgelantinblad
1dlstarkt kallt kaffe
200gphiladelphiaost light
dlkesella
3 äggvitor
2dlströsocker
 Garnering:
  kakao
  mörk choklad

Metoder/steg

  • Smält smöret.
  • Smula ner digestive-kexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel.
  • Fördela blandningen i en lätt smord form med löstagbar kant.
  • Grädda i 175° i 10 minuter i mitten av ugnen.
  • Ta ut formen och låt svalna.
  • Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet.
  • Låt svalna något.
  • Rör ihop Philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda därefter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.
  • Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen.
  • Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar.
  • Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.

vrig information

10 port

5,5 p/p

175° i 10 minuter

Omdmen