Köttfärsbiffar med grönpepparsås

lördag 26 december 2009

Beskrivning:

Lättgjort och väldigt gott.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
600gköttfärs
dlturkisk yoghurt
1 ägg
½-1tskpepparmix
½-1tsksalt
 Grönpepparsås:
250gchampinjoner
1 lök
1msksmör
3mskmaizena
5dlmjölk
1dlmatlagningsgrädde
1mskdijonsenap
1mskgrönpeppar
½tsksalt
½tskpepparmix
½-1msksoja

Metoder/steg

  • Blanda samman alla ingredienser till biffarna ordentligt.
  • Forma till 12 st biffar.
  • Lägg dem i en smord ugnsplåt.
  • Stek dem i 200° i ca 20 minuter.
  • Skiva champinjonerna och hacka löken fint.
  • Fräs detta i en gryta i smöret.
  • Rör ner maizenan och späd med mjölken och grädden.
  • Smaka av med kryddorna och låt puttra i drygt 5 minuter.
  • Serveras med kokt potatis.

vrig information

6 port

6,5 p/p

200° i ca 20 minuter

Omdmen