Polkaknäck

söndag 20 december 2009

Beskrivning:

Vansinnigt goda och lätta att göra. Receptet kommer från arla.se.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
2dlsirap
2dlströsocker
2dlvispgrädde
1dlpolkagrisar
5dropparpepparmyntsolja
2msksmör

Metoder/steg

  • Blanda grädde, sirap och strösocker i en tjockbottnad kastrull.
  • Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller kulprovet: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktiden varierar mellan 15 – 30 minuter beroende på val av kastrull.
  • Krossa under tiden polkagrisarna i en mortel.
  • Ta kastrullen från plattan.
  • Rör ner pepparmyntsolja, polkagrisar och smör i smeten.
  • Fördela smeten i knäckformar.
  • Låt stelna.
  • Förvara kallt, ex i kyl.

vrig information

100 st

0,5 p/p

Omdmen