Kaffekola
söndag 20 december 2009
Beskrivning:
Helt fantastiskt god - ett måste för varje kaffeälskare.
Ingredienser
Översikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
3 | dl | vispgrädde |
2 | msk | snabbkaffepulver |
3 | dl | strösocker |
1 | dl | ljus sirap |
2 | msk | smör |
Metoder/steg
- Lägg bakplåtspapper i en värmetålig form ca 15x30 cm.
- Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
- Värm och rör tills kaffet och sockret löst sig.
- LÃ¥t sedan blandningen koka livligt utan lock tills kolan klarar kulprovet. Det tar 25-50 min
- beroende på kastrullstorlek.
- Ta kastrullen från plattan och häll ut kolan på plåten.
- Låt svalna rejält och klipp/skär sedan i lagomt stora bitar.
- Rulla in i plastfolie och förvara kallt.
Övrig information
80 st
1 p/p