Kaffekola

söndag 20 december 2009

Beskrivning:

Helt fantastiskt god - ett måste för varje kaffeälskare.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

Översikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
3dlvispgrädde
2msksnabbkaffepulver
3dlströsocker
1dlljus sirap
2msksmör

Metoder/steg

  • Lägg bakplÃ¥tspapper i en värmetÃ¥lig form ca 15x30 cm.
  • Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
  • Värm och rör tills kaffet och sockret löst sig.
  • LÃ¥t sedan blandningen koka livligt utan lock tills kolan klarar kulprovet. Det tar 25-50 min
  • beroende pÃ¥ kastrullstorlek.
  • Ta kastrullen frÃ¥n plattan och häll ut kolan pÃ¥ plÃ¥ten.
  • LÃ¥t svalna rejält och klipp/skär sedan i lagomt stora bitar.
  • Rulla in i plastfolie och förvara kallt.

Övrig information

80 st

1 p/p

Omdömen