Saffranssemlor

lördag 12 december 2009

Beskrivning:

Jag som gillar både saffran och semlor tycker de här är vansinnigt goda...!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
dlmjölk
1pktjäst
1påsesaffran
1dlvit sirap
¼tsksalt
100grumstempererat smör
1tskkardemumma
550gvetemjöl

Fyllning:

300gmandelmassa
  vatten
4dlgrädde 20 %
  florsocker

Metoder/steg

  • Värm mjölken till fingervarmt, ca 37°.
  • Smulaner jästen i en degbunke och låt lösas upp i den varma mjölken.
  • Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel.
  • Blanda samman alla ingredienserna.
  • Blanda till en elastisk deg och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  • Dela degen i 20 bitar och rulla runda bullar.
  • Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  • Grädda bullarna i 200° i ca 10 – 12 minuter och låt svalna.
  • Skär ett lock av toppen av bullen.
  • Riv mandelmassan grovt och blanda med lite vatten till en lagomt lös konsistens.
  • Klicka fyllningen i de avsvalnade bullarna.
  • Vispa grädden.
  • Klicka grädde ovanpå mandelmassan och ägg på locket.
  • Pudra över florsocker på semlan.

vrig information

20 st

5,5 p/p

200° i ca 10 – 12 minuter

Omdmen