Pinocchiotårta

lördag 12 december 2009

Beskrivning:

En klassiskt och väldigt god tårta som har bakats i generationer.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
75gsmör
2dlflorsocker
5 äggulor
dlvetemjöl
tskbakpulver
4mskmjölk

 

Maräng:

5 äggvitor
2dlströsocker
1påsemandelspån (a’ 35 g)

 

Fyllning:

3dlgrädde 20 %
4dlhallon

Metoder/steg

  • Smörj ett bakplåtspapper väl och lägg det i en långpanna, 30 x 40 cm.
  • Rör smör och florsocker poröst.
  • Tillsätt äggulorna, ett i taget, och rör en stund mellan varje.
  • Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner detta och mjölken i smeten.
  • Bred ut smeten i långpannan.
  • Vispa vitorna med strösockret till en marängsmet.
  • Bred den lite ojämnt över smeten i formen.
  • Strö över mandelspånen.
  • Grädda botten i mitten eller i den nedre delen av ugnen i 175 – 200°, tills marängen fått färg och sockerkakan är torr, i ca 20 minuter.
  • Låt kakan svalna något.
  • Lossa den från pappret och dela den mitt itu på längden eller på tvären, beroende på vilken form som önskas.
  • Vispa grädden och bred den på ena botten med marängsidan uppåt och strö sedan hallonen över.
  • Lägg den andra botten ovanpå med marängsidan uppåt.

vrig information

12 port

6 p/p

175 – 200° i 20 minuter

Omdmen