Skaldjurscheesecake

söndag 06 december 2009

Beskrivning:

En helt fantastiskt god förrätt. Receptet kommer från allt om mat.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
75gsmör
200gkavring
 Fyllning:
500gräkor med skal
100gkräftstjärtar
1 liten röd lök
400gphiladelphiaost
2dlcreme fraiche
2mskriven pepparrot
½dlhackad dill
  salt
  löj- eller stenbitsrom
  räkor
  körsbärstomater

Metoder/steg

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Smula brödet i en matberedare.
  • Tillsätt smöret och blanda ihop med brödsmulorna.
  • Häll över brödsmulorna i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
  • Tryck ut smulorna med handen över bottnen och en bit upp på kanten.
  • Låt formen stå minst 1 timme i kylen.
  • Skala räkorna.
  • Grovhacka räkor och kräftstjärtar.
  • Skala och finhacka löken.
  • Blanda samman med philadelphiaost, creme fraiche, riven pepparrot och hackad dill och smaka av med salt.
  • Bred fyllningen över bottnen.
  • Täck över med platsfolie och låt tårtan stå i kylen minst 4 timmar.
  • Om löjrommen varit fryst låt den rinna av genom en sil så blir den fastare i konsistensen.
  • Garnera tårtan vid servering med ex löj- eller stenbitsrom, några räkor samt halverade körsbärstomater.
  • Receptet räcker till 8 bufféportioner eller 12 förrättsportioner.

vrig information

8 - 12 port

6,5 - 9,5 p/p

Omdmen