Passionerad vitchokladmoussetårta

söndag 06 december 2009

Beskrivning:

En liten varning för en rackarns god efterrätt...!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
300grmandelmassa
2 ägg
2mskkakao

Fyllning:

3dlgrädde 20 %
200grvit blockchoklad
2 äggulor
2-3 passionsfrukter

Metoder/steg

  • Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (23 cm i diameter).
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° i 20 minuter.
  • Låt kakan svalna och skär loss den från formen.
  • Diska och torka formen och lägg ner kakan igen.
  • Vispa grädden.
  • Smält blockchokladen på svag värme i vattenbad så att den precis smälter.
  • Vispa upp äggulorna i en stor bunke.
  • Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
  • Rör ner grädden.
  • Bred ut moussen över kakan i formen.
  • Täck med plastfolie och frys i minst 3 timmar.
  • Skrapa ur fruktköttet ur passionsfrukterna och häll över moussen.
  • Låt stå framme ca 30 minuter före servering.

vrig information

10 port

8 p/p

175° i 20 minuter

Omdmen