Saffranslängd med vit choklad

tisdag 24 november 2009

Beskrivning:

Goda och lättbakade längder med smak av både saffran och vit choklad.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
200gsmör
5dllättmjölk
50gjäst
2påsarsaffran
½tsksalt
2dlströsocker
13½dlvetemjöl
 Fyllning:
75gsmör
200gvit choklad
½dlströsocker

Metoder/steg

  • Stöt saffran med en sockerbit med en mortel.
  • Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken och häll till sist ner saffranet.
  • Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°.
  • Smula ner jästen i en degbunke.
  • Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner med salt och socker.
  • Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
  • Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Dela degen i tre delar och kavla ut ena delen till en rektangulär längd, lika lång som ugnsplåten.
  • Bred ut en tredjedel av matfettet ovanpå och strö över en tredjedel av den hackade/grovt rivna vita chokladen och en tredjedel av sockret.
  • Vik samman degen två gånger till en längd.
  • Gör likadant med de andra degarna.
  • Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  • Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  • Grädda i mitten av ugnen i 25 – 30 minuter.

vrig information

3 längder blir ca 60 bitar

2,5 p/p

175° i 25 – 30 minuter

Omdmen