Indonesisk kycklinggratäng

måndag 09 november 2009
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1 grillad kyckling
1 röd paprika
2 bananer
1 vitlöksklyfta
3dlgrädde 20 %
1dlmango chutney
½-1tsksambal oelek
1tskcurry

Metoder/steg

  • Ta bort skinn och ben och dela kycklingen i bitar och lägg i en smord form.
  • Strimla paprikan och skiva bananerna och täck kycklingbitarna.
  • Vispa grädden.
  • Rör ner övriga ingredienser i grädden.
  • Bred blandningen över kycklingen.
  • Gratinera i ugnen i 200° ca 15 minuter tills ytan fått färg.
  • Servera med ris och sallad.
  • Rätten smakar lika bra om man byter ut kycklingen mot ca 500 g fläskfilé som man skär i centimetertjocka skivor och bryner först.

vrig information

6 port

5,5 p/p

200° i 15 minuter

Omdmen