Fläskfilégratäng med bacon

söndag 25 oktober 2009

Beskrivning:

En kanongod gratäng som går snabbt att göra och passar perfekt som bjudmat.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1 fläskfilé
1pktbacon
5 färska champinjoner
2dllätt crème fraiche
3mskchilisås
1dlmatlagningsgrädde
  salt
  kött- och grillkrydda
  vitpeppar
  smör till stekning
  riven ost

Metoder/steg

  • Putsa och ansa fläskfilén, skär den i skivor eller tärningar.
  • Stek den i smöret, salta och peppra.
  • Lägg över i en ugnsfast form.
  • Klipp bacon i bitar, knaperstek och låt den rinna av på ett hushållspapper, lägg sedan över i den ugnsfasta formen.
  • Skiva champinjonerna och bryn på dem, lägg över i den ugnsfasta formen.
  • Blanda ihop creme fraiche, chilisås och matlagningsgrädde, häll över i formen.
  • Strö till sist riven ost över och gratinera i ugn i 200° i ca 25 minuter.
  • Servera med antingen, ris, pasta eller potatisgratäng.

vrig information

5 port

5,5 p/p

200° i 25 minuter

Omdmen