Äppelgratäng

söndag 25 oktober 2009

Beskrivning:

En syrlig och god efterrätt med smak av kanel.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
4stsyrliga äpplen
1mskkanel
½mskkardemumma
4mskfarinsocker
1msksocker
3stäggulor
1tskcitronsaft
2dllätt creme fraiche

Metoder/steg

  • Skär äpplena i tunna klyftor eller i bitar utan kärnhus.
  • Blanda farinsockret med kanel och kardemumma i en påse.
  • Lägg i äpplena och skaka runt.
  • Lägg äpplena i en smord eldfast form.
  • Vispa äggulor och socker luftigt.
  • Tillsätt crème fraiche och citronsaft.
  • Häll blandningen över äpplena och grädda i ugn 225° 10-15 minuter.
  • Servera med vaniljglass.

vrig information

5 port

4,5 p/p

225° 10-15 minuter

Omdmen