Äppelmoslängd

onsdag 07 oktober 2009

Beskrivning:

Goda vetelängder med en mild smak av äppelmos.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
150grmargarin
5dlmjölk
1pktjäst
1dlströsocker
½tsksalt
15dlmjöl
1 ägg
  pärlsocker
  hackad mandel
 Fyllning:
2dläppelmos

Metoder/steg

  • Smula ner jästen i en degbunke.
  • Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken, låt blandningen bli fingervarm, dvs 37°.
  • Häll mjölkblandningen över jästen, rör om så att den löser sig.
  • Tillsätt strösocker, salt och den största delen av mjölet.
  • Arbeta samman degen, gärna med hushållsassistent, tills den blir blank och smidig.
  • Låt jäsa i 30 – 40 minuter under en bakduk på en varm och dragfri plats till dubbel storlek.
  • Arbeta degen smidig på ett mjölat bakbord.
  • Dela den i tre delar.
  • Kavla ut varje del till en rektangulär bit, ca 30 x 35 cm.
  • Dela varje utkavlad deg i 3 remsor, ca 10 x 35 cm.
  • Bred ut äppelmos på remsorna och rulla sedan ihop dem.
  • Fläta samman de tre degrullarna till en längd.
  • Gör likadant med ytterligare 2 flätor.
  • Låt jäsa på plåt i 30 – 40 minuter.
  • Pensla med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker och hackad mandel på flätorna.
  • Grädda dem i 200° i 15-20 minuter tills de får fin färg.

vrig information

60 bitar

2 p/p

200° i 15-20 minuter

Omdmen