Asieninspirerat kycklingspett

söndag 04 oktober 2009
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
4 kycklingfiléer
½dlsesamfrön
1 gul paprika
1 röd paprika
4ststora färska champinjoner
1 purjolök
mskolja
  salt
 Marinad:
½dlrapsolja
1msksesamolja
1dlmörk baksirap
½dljapansk soya
3 stora vitlöksklyftor
1-2mskfärskriven ingefära
  peppar av valfri sort

Metoder/steg

  • Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke.
  • Skär filéerna i 4-5 bitar och lägg dem i marinaden minst 1 tim, gärna mer i kylskåpet.
  • Trä upp kycklingbitarna på 4 spett och strö över sesamfrön runt om.
  • Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  • Skölj och ansa champinjonerna.
  • Skölj, ansa och skär purjolöken i bitar.
  • Trä upp grönsakerna på separata grönsaksspett som penslas med lite olja.
  • Salta lätt.
  • Grilla kycklingspetten 10-15 min på grillen/i ugnen i 250° och något kortare tid för grönsaksspetten. Vänd spetten en gång efter halva tiden.
  • Servera de nygrillade spetten med jasminris.
  • Om man vill ha nån sås till passar det utmärkt med tzatziki och färdigköpta såser på flaska som t.ex. teriyakisås och thailändsk söt-sur sås. Smaklig måltid!

vrig information

4 port

3,5 p/p

250° i 15 minuter

Omdmen