Dajmrutor

onsdag 16 september 2009

Beskrivning:

Superenkla och vansinnigt goda dajmrutor som det blir många av.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
5 ägg
4dlströsocker
200gsmör
2dlvatten
dlvetemjöl
3tskbakpulver
2mskkakao
100gdajm
 Glasyr:
4msksmör
3mskstarkt kaffe
dlflorsocker
1mskkakao
1tskvaniljsocker
100gdajm

Metoder/steg

  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Koka upp vatten och smält smöret tillsammans i en kastrull, låt svalna något.
  • Blanda mjölet med kakaon och bakpulvret och rör ner i smeten.
  • Rör ner smörblandningen i smeten.
  • Hacka dajmen och rör ner bitarna i smeten.
  • Smöra och bröa ugnens långpanna.
  • Häll ner smeten och grädda mitt i ugnen i 200° i ca 25 minuter.
  • Låt kakan svalna.
  • Hetta upp florsocker, smör, kaffe, vaniljsocker och kakao i en kastrull och rör till en jämn smet.
  • Hacka dajmkakorna i ganska små bitar.
  • Bred glasyren över kakan när kakan svalnat och strö den hackade dajmen över glasyren.

vrig information

42 bitar

3 p/p

200° i 25 minuter

Omdmen