Äppelmuffins med vit chokladtryffel

tisdag 15 september 2009

Beskrivning:

Vansinnigt goda och är superenkla att göra - rekommenderas verkligen!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Typ av maträtt
1 ägg
1dlströsocker
75gsmör
1tskbakpulver
1tskvaniljsocker
dlvetemjöl
½dllättmjölk
2 äpplen
2tskkanel
 Fyllning:
100gvit blockchoklad
1dlmatlagningsyoghurt

Metoder/steg

  • Gör först fyllningen genom att smälta chokladen över vattenbad.
  • Rör snabbt i matlagningsyoghurten så att inte chokladen hinner stelna.
  • Frys in tryffeln i minst en timme så att den stelnar något.
  • Smält smöret och låt svalna något.
  • Vispa ägget och strösocker poröst.
  • Tillsätt det smälta smöret.
  • Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och vänd ned i äggblandningen.
  • Tillsätt mjölken.
  • Skala och tärna äpplena fint och blanda med kanelen.
  • Vänd ned äppeltärningarna i smeten.
  • Fördela ca 2/3 av smeten i muffinsformar.
  • Tryck ner den frysta tryffeln i klickar i muffinssmeten och försök att täcka över med lite smet.
  • Grädda mitt i ugnen i 200° i 20 minuter.

vrig information

18 st

2,5 p/p

200° i 20 minuter

Omdmen