Ugnsstekt kyckling med het sås

söndag 06 september 2009
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
2mskmango chutney
1mskflytande margarin
2mskworcestersås
2mskgrovkornig senap
1tskpaprikapulver
3mskpressad apelsin
1tsksalt
1krmsvartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 kyckling
4 tomater
ev 1litenpepparfrukt)
  färsk örtkrydda
(1dllätt creme fraiche)

Metoder/steg

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Gör sedan såsen.
  • Blanda mango chutney med margarin, worcestersås, senap, paprika, apelsinsaft, salt och peppar.
  • Skala och hacka vitlök.
  • Torka ur kycklingen och lägg i löken.
  • Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
  • Pensla kycklingen runt om med sås.
  • Sätt in formen i nedre delen av ugnen och stek ca 1 1/2 timme, tills köttsaften är klar när man sticker med en provnål vid lårfästet, pensla med såsen flera gånger under tiden. (Täck med aluminiumfolie om skinnet ser ut att bli för mörkt.)
  • Gör ett kryss i tomaterna och häll kokande vatten över dem. (Låt dem ligga ca 1 min, sedan är det lätt att dra av skalet.)
  • Dela och ta ur kärnorna, hacka dem sen.
  • Ta upp och håll kycklingen varm.
  • Skumma bort fettet ur formen.
  • Blanda resten med tomathacket och ev överbliven sås i en kastrull.
  • Hetta upp och smaka av, ev med lite finhackad pepparfrukt.
  • Skär upp kycklingen, garnera med färska örter och servera med såsen, gärna med en klick crème fraiche i, och nykokt färskpotatis.

vrig information

6 port

3,5 p/p

200° i 1½ timme

Omdmen