Äppelmarängpaj

söndag 06 september 2009

Beskrivning:

Riktigt gott och sliskigt.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
4 dl vetemjöl
1 udd bakpulver
200 gr smör
2   äggulor

 Fyllning:

500 gr lösa, syrliga äpplen
2 msk strösocker

 Maräng:

2   äggvitor
1 dl strösocker

Metoder/steg

  • Blanda mjöl och en knivsudd bakpulver.
  • Mixa i först smöret till en smulig massa, sedan en äggula i taget till en hanterlig deg.
  • Tryck ut i en stor, smord pajform, cirka 26 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
  • Stötta degkanterna med folie, pricka bottnen och förgrädda 15 minuter mitt i 175° ugn.
  • Skala, tag ur och tunnklyfta äpplena, koka dem mjuka med sockret på svag värme under lock.
  • Tag ut pajskalet, plocka bort folien och sänk ugnsvärmen till 100°.
  • Vispa vitorna och sockret med fettfria redskap till styvt skum.
  • Fyll pajskalet med äppelkompotten och fördela marängsmeten ovanpå.
  • Grädda cirka 30 minuter i nedre delen av ugnen.
  • Njut pajen ljum eller svalnad.

vrig information

8 port

8 p/p

175° ugn i 15 minuter + 100° i 30 minuter

Omdmen