Dajmchokladpaj

onsdag 02 september 2009

Beskrivning:

En lättbakad paj där dajmchokladen blir mousseliknande i konsistensen. God o mättande o en liten bit räcker.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
125grsmör
1mskkallt vatten
3dlvetemjöl
 Fyllning:
4bladgelantin
dlsocker
1dlkakao
3dlgrädde 40 %
1 ägg
2tskvaniljsocker
dlgrädde, 20 %
1 dubbeldaim

Metoder/steg

  • Hacka snabbt samman alla ingredienserna till degen.
  • Tryck ut den i en pajform.
  • Låt vila kallt ca 15 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Grädda pajskalet till vacker färg ca 15 minuter.
  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  • Mät upp socker, kakao och grädden i en kastrull.
  • Koka upp blandningen under omrörning och tag därefter kastrullen från värmen.
  • Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg ner dem i den varma krämen.
  • Rör om tills de smält.
  • Kyl därefter krämen i kallt vatten bad tills den börjar stelna.
  • Medan krämen svalnar, hacka daimen och vispa grädden.
  • Rör ner ägget i den svala krämen och tillsätt vaniljsockret, daimhack och den vispade grädden.
  • Häll chokladsmeten i pajskalet och ställ den att stelna kallt ca 1 timme.
  • Garnera den stelnade pajen ev. med daimhack och vispad grädde.

vrig information

14 port

6 p/p

200° i 15 minuter

Omdmen