Tomater provencale

måndag 31 augusti 2009

Beskrivning:

Passar perfekt till en festmåltid eller till buffén.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
6 fasta tomater
50gsmör
1dlströbröd
1-2 

vitlöksklyftor

½dlpersilja

Metoder/steg

  • Halvera tomaterna.
  • Smörj en ugnsfast form och lägg tomathalvorna på det med snittytan uppåt.
  • Smält matfettet och blanda med ströbröd, pressad vitlöksklyfta samt hackad persilja.
  • Bred ut massan ovanpå tomaterna.
  • Gratinera i 250° i 8 – 10 minuter tills ytan fått fin guldbrun färg. 

vrig information

6 port

2 p/p

250° i 8 – 10 minuter

Omdmen