Vit kladdkaka

lördag 29 augusti 2009

Beskrivning:

En riktigt smaskig och god kladdkaka som passar lika bra som efterrätt som mjukkaka (gräddas lite längre bara).
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
250gvit choklad
200gmargarin
3 ägg
dlströsocker
1tskvaniljsocker
dlvetemjöl
1tskbakpulver

Metoder/steg

  • Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. Det gör inget om det skär sig. Låt svalna.
  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
  • Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten, rör om.
  • Tillsätt chokladblandningen och blanda ordentligt.
  • Hacka resten av chokladen grovt och vänd ner i smeten.
  • Häll upp i en form, som är 30x25 cm, klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i 150-175° i 25 – 30 minuter.
  • Låt kakan kallna och skär i rutor. Servera gärna med hallon.

vrig information

20 bitar

5 p/p

150-175° i 25 – 30 minuter

Omdmen