Fläskgryta med vitkål

söndag 23 augusti 2009

Beskrivning:

Vansinnigt lätt att göra och otroligt smakrikt. Passar utmärkt att frysa in om det blir över.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
500grskinkstek eller bog eller kotlettrad utan ben
2 gula lökar
1klyftavitkål
2 äpplen
2tskcurry
1tsksalt
½tsksvartpeppar
1tskpaprikapulver
1tskingefära
1 vitlöksklyfta
2dlvatten
1 köttbuljongtärning
dlfraiche
1mskmjöl

Metoder/steg

  • Fräs curry tillsammans med margarin i en stekpanna i någon minut.
  • Finhacka lökarna och strimla vitkålen och fräs dem i stekpannan med curryn.
  • Lägg över i en gryta.
  • Skär köttet i strimlor eller tärningar, bryn och lägg över i grytan.
  • Blanda i kryddorna, vattnet och buljongtärningen och låt koka i minst 15 minuter.
  • Blanda i äpplena, som är tärnade, fraiche och mjöl och låt koka i ytterligare 5 minuter.
  • Servera med tagliatelle.

vrig information

6 port

3 p/p

Omdmen