Fransk löksoppa

söndag 23 augusti 2009

Beskrivning:

En riktigt god och lite lyxigare soppa, passar även bra som förrätt.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
6 gula lökar
1msksmör
1lgrönsaksbuljong
(1dlvitt matlagningsvin)
½-1tsksalt
1krmvitpeppar
1krmtimjan
 Gratinering:
6skivorvitt bröd (franska)
1dlriven ost, 10 %

Metoder/steg

  • Rosta franskskivorna och skär det i mindre bitar.
  • Skär löken i tunna skivor och fräs den i matfettet.
  • Tillsätt buljongen och ev vinet och låt soppan koka ca 15 minuter.
  • Smaksätt soppan och häll upp den i ugnssäkra portionsskålar.
  • Lägg brödet ovanpå.
  • Strö över osten.
  • Gratinera i 275° tills soppan fått vacker brun färg, ca 5 minuter.

vrig information

6 port

2,5 p/p

275° i ca 5 minuter

Omdmen