Ananaschutney

lördag 22 augusti 2009

Beskrivning:

Sött och hett på en och samma gång - passar perfekt till stekt eller grillat kött.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1brkananas (567 gr)
2 salladslökar
1tskkardemummakärnor
1tskmalen koriander
1tskmalen spiskummin
1tskmalen kryddnejlika
2mskolivolja
2tskingefära (kryddpasta)
2dlvatten
  ananasjuice
1tsksambal oelek

Metoder/steg

  • Låt ananasen rinna av och spara juicen.
  • Skär ananas-köttet samt salladslöken i ca 2 cm stora bitar.
  • Stöt kardemummafröna i en mortel.
  • Blanda ihop kardemumma, koriander, spiskummin och kryddnejlika.
  • Hetta upp olja i en medelstor gryta.
  • Lägg i salladslök, ingefära, och kryddblandning och stek under omrörning på svag värme i ett par minuter.
  • Häll på vatten, ananasjuice och sambal oelek och koka upp blandningen.
  • Låt koka ca 5 minuter.
  • Blanda ner ananasbitarna och låt koka med ett par minuter.
  • Servera ananaschutneyn som tillbehör till stekt eller grillat kött.

vrig information

6 port

1,5 p/p

Omdmen