Lasagne med fetaost o kronärtskockor

tisdag 18 augusti 2009

Beskrivning:

En god och smakrik vegetarisk lasagne som tar slut här hemma när jag bjuder på den.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
8 lasagneplattor
½ purjolök
1brkkronärtskockshjärtan
100gfetaost
1förpkrossade tomater med örter
1 vitlöksklyfta
½ salt
1krmsvartpeppar
10 basilikablad
dlbechamelsås
½dlriven prästost

Metoder/steg

  • Ansa och strimla purjolöken.
  • Dela kronärtskockshjärtan i mindre bitar.
  • Skär fetaosten i tärningar.
  • Häll ner de krossade tomaterna i en kastrull och tillsätt purjolök, kronärtskockshjärtan, pressad vitlök.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Låt koka ihop i 2 – 3 minuter.
  • Finhacka basilikabladen
  • Varva lasagneplattor, tomatsås, fetaost, basilikablad och bechamelsås.
  • Avsluta med ostsås och strö på riven ost.
  • Gratinera lasagnen i 225° mitt i ugnen ca 25 – 35 minuter.
  • Servera med en god sallad.

vrig information

4 port

6 p/p

225° i 25 - 35 minuter

Omdmen