Vaniljsås

torsdag 13 augusti 2009

Beskrivning:

Vad smakar bättre än hemmagjord vaniljsås till bärpajen...?
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
2 äggulor
1msksocker
2tskpotatismjöl
4dlmjölk
1mskvaniljsocker

Metoder/steg

  • Blanda samman äggulor, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull.
  • Värm upp blandningen under omrörning tills den sjuder och börjar att tjockna.
  • Ta genast kastrullen från värmen och ställ den att svalna eller kyl den i ett kallt vattenbad.
  • Smaksätt den kalla krämen med vaniljsocker.
  • Servera till äppelkaka eller någon annan god frukt- eller bärpaj.

vrig information

6 port

1,5 p/p

Omdmen