Auberginegratäng

torsdag 13 augusti 2009

Beskrivning:

En lättgjord och mycket god vegetarisk gratäng som du kan äta som huvudrätt eller som del i ex en grillmiddag.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1 gul lök
1brkkrossade tomater
10bladfärsk basilika
½mskolivolja
1 vitlöksklyfta
  salt
  grovmalen svartpeppar
1 aubergine
¾dlriven parmesanost
¾dlvetemjöl
200gmozzarella

Metoder/steg

  • Skala och hacka den gula löken.
  • Plocka basilikabladen från kvistarna och strimla dem.
  • Hetta upp oljan och fräs löken en liten stund  så den blir mjuk och glansig.
  • Rör ner de krossade tomaterna, basilikablad och pressa i vitlöken.
  • Låt allt puttra i några minuter.
  • Krydda med salt och grovmalen svartpeppar.
  • Smörj en ugnsfast form med lite olja.
  • Skär auberginen i ½-1 cm tjocka skivor.
  • Blanda parmesanost och mjöl på en tallrik och vänd aubergineskivorna i det.
  • Varva tomatsås med aubergineskivor och mozzarella i tunna skivor, avsluta med tomatsås och mozzarellaost.
  • Grädda i 175° i 30 – 40 minuter mitt i ugnen, tills auberginen blivit riktigt mjuk.

vrig information

4 port

5 p/p

175° i 30 – 40 minuter

Omdmen