Mexikansk köttfärspaj

lördag 01 augusti 2009

Beskrivning:

Fantastiskt gott och dessutom lätt att göra. Passar perfekt till middag på fredagkväll om man vill äta tacos.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
50gflytande margarin
2dlmjöl
½dlgrahamsmjöl
125glätt kesella 1 %
2mskvatten
1krmsalt
 Fyllning:
500gköttfärs
1msksmör
1påsefajita spice mix
½påsesizzling fajita spice mix
½tsksalt
2krmsvartpeppar
3 ägg
2dllättmjölk
2krmsalt
1 bifftomat
2dlriven ost 10%

Metoder/steg

  • Blanda samman degen och ställ kallt i ca 30 minuter.
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga.
  • Förgrädda pajskalet i 200° i cirka 7 minuter.
  • Stek köttfärsen i smöret och blanda den med de båda kryddmixerna.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Fördela köttfärsen i pajskalet.
  • Skiva bifftomaten och lägg ovanpå köttfärsen.
  • Vispa samman ägg, mjölk och salt och häll det över färsen.
  • Strö över riven ost.
  • Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 30 minuter.

vrig information

6 port

8,5 p/p

200° i 7 + 30 minuter

Omdmen