Aubergineröra

måndag 27 juli 2009

Beskrivning:

Aubergine, som är en av mina favoritgrönsaker, passar perfekt med fetaosten. Otroligt gott till grillat kött. Receptet kommer ursprungligen från Allt om mat.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1 aubergine
½ rödlök
1 vitlöksklyfta
1buntpersilja
100gfetaost
2tskcitronsaft
2mskolivolja
½tsksalt
½tskgrovmalen svartpeppar

Metoder/steg

  • Sätt ugnen på 175°. Lägg auberginen i en ugnsfast form med bakplåtspapper och rosta den tills den blivit skrynklig. Det kan ta 20–40 minuter beroende på storlek.
  • Skala och skiva rödlöken tunt.
  • Skala och finhacka vitlöken, hacka persiljan och smula fetaosten.
  • Gröp ur ”köttet” från auberginen och mosa med gaffel i en bunke.
  • Tillsätt vitlök, citronsaft, salt och peppar.
  • Vänd ner övriga ingredienser försiktigt.
  • Passar utmärkt till stekt eller grillat kött eller kyckling.

vrig information

6 port

2,5 p/p

175° i 20 - 40 minuter

Omdmen