Ratatouille

torsdag 23 juli 2009

Beskrivning:

Min variant av den franska klassikern Ratatouille - det här är sååå gott.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
2mskolivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 aubergine
½ zucchini
2 bifftomater el 4 vanliga
1tsktimjan
1mskfärsk basilika
  salt
  vitpeppar

Metoder/steg

  • Skala och hacka den vita löken, fräs den sedan i olivoljan i en gryta.
  • Pressa i vitlöksklyftan och låt fräsa med en liten stund.
  • Hacka aubergine och zucchini i tärningar, ca 1½-2 cm stora och lägg ner i grytan.
  • Låt allt fräsa tillsammans i 5 – 10 minuter.
  • Under tiden skållar du tomaterna genom att skära bort rotfästet från tomaterna och sedan lägga ner dem i några minuter i kokhett vatten. Ta upp dem ur vattnet och skala dem för hand under rinnande iskallt vatten.
  • Skär tomaterna i lika stora bitar som aubergine och zucchinin. Lägg ner i grytan.
  • Låt nu allt puttra tillsammans med timjan och basilika i 15 – 20 minuter.
  • Smaka av med salt och vitpeppar.
  • Passar utmärkt att serveras till grillat kött eller kyckling.

vrig information

4 port

1,5 p/p

Omdmen