Ugnsbakad lax

söndag 17 augusti 2008

Beskrivning:

En klassisk och god lax som är otroligt lättlagad.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
500grlax
  salt
  citronpeppar
  smör

Metoder/steg

  • Tina laxen och skär den ev. i portionsbitar.
  • Smörj en eldsfast form med smör.
  • Salta och peppra laxen samt lägg den i formen med skinnsidan upp och lägg någon smörklick ovanpå.
  • Gratinera i 200° i ca 15-20 minuter.
  • Dra bort skinnet på laxen, salta och peppra samt vänd på laxen.
  • Gratinera i ytterligare ca 5 minuter.
  • Serveras med pressad potatis och romsås.

vrig information

4 port

4 p/p

200° i ca 20 - 25 minuter

Omdmen