Havrebräck

måndag 20 juli 2009

Beskrivning:

Gott och lättbakat matbröd som de flesta gillar.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
50gjäst
8dllättmjölk
4dlvatten
2tsksalt
1lhavregryn
4dlgrahamsmjöl
15dlvetemjöl

Metoder/steg

  • Smula ner jästen i en skål.
  • Lös upp den i mjölk och vatten som värmts till 37 grader.
  • Rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt salt, havregryn, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget, tills degen känns smidig.
  • Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
  • Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela i två bitar.
  • Rulla ut till längder och platta till lätt, skär i bitar.
  • Pensla med vatten och strö över havregryn.
  • Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa i 30 minuter.
  • Grädda mitt i ugnen i 225° i 10 minuter.
  • Dessa kan även bakas ut som mindre runda bullar och då blir det ca 50 st som gräddas i ca 8 minuter.

vrig information

32 resp 50 st

2,5 resp 1,5 p/p

225° i 10 minuter (8 minuter om du gör dem mindre)

Omdmen