Vaniljbullar med sylt

måndag 20 juli 2009

Beskrivning:

Supergoda bullar med en riktigt god smak av vanilj.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
2förpvaniljvisp a’ 2½ dl
50gjäst, söta degar
6mskströsocker
2krmsalt
4msksmör (rumstempererat)
9dlvetemjöl

Fyllning:

8mskfast sylt (jordgubb eller hallon)

Garnering:

1 ägg
  pärlsocker
  hackad sötmandel

Metoder/steg

  • Värm vaniljvispen till fingervarmt, 37°.
  • Smula ner jästen i en degbunke och häll den ljumma vaniljvispen över.
  • Rör om tills jästen läst sig.
  • Tillsätt strösockret, saltet, smör och mjöl (lite i taget).
  • Arbeta samman till en ganska lös och kletig deg.
  • Klicka, med hjälp av två vattensköljda skedar, upp degen i bullformar av papper. Skölj skedarna med jämna mellanrum så går det lättare.
  • Ställ bullarna på en dragfri plats för att jäsa till nästan dubbel storlek, i 35 – 40 minuter.
  • Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg.
  • Tryck försiktigt en fördjupning i mitten av varje bulle och fyll den med en klick sylt.
  • Strö pärlsocker och lite hackad sötmandel över.
  • Grädda mitt i ugnen i 250° i 6 – 7 minuter.
  • Låt svalna på galler under bakduk.

vrig information

44 st

1,5 p/p

250° i 6 – 7 minuter

Omdmen