Italiensk potatissallad

lördag 18 juli 2009

Beskrivning:

En italiensk variant på fransk potatissallad - lite lyxigare också och fantastiskt god. Passar perfekt till buffén.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1brkinlagd rund delikatesspotatis (ca 700 g)
dlgröna oliver
100gmozzarellaost
4 soltorkade tomater i olja
1näveruccolasallad
1brkkronärtskockshjärtan
1mskpinjenötter
  flingsalt
2mskpesto
1dlgrovt riven parmesanost

Metoder/steg

  • Låt potatisen rinna av och dela dem.
  • Skiva de soltorkade tomaterna.
  • Skär mozzarellaosten i mindre bitar och dela kronärtskockorna.
  • Blanda allt i en stor salladsskål (ej parmesanost).
  • Häll över en balsamvinägrett och blanda samman allt.
  • Strö över parmesanost strax innan servering.
  • Servera till ex tjälknöl eller grillat kött.

vrig information

8 port

3,5 p/p

Omdmen