Fiskarens gratäng

söndag 17 augusti 2008

Beskrivning:

En lättlagad och jättegod fiskgratäng som min pappa (fiskaren) har bjudit mig på i sin fiskar stuga.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
6portpotatismos (pulvermos)
500grabborrfiléer
dlrensade räkor
1påsefisksås (Blå band eller Knorr)
  dill
  salt

Metoder/steg

  • Blanda ihop pulvermoset.
  • Tillred fisksåsen enligt anvisningarna på paketet, använd lättmjölk.
  • Tillsätt extra finklippt dill i såsen.
  • Portionera ut moset runt kanterna i en ugnsfast form.
  • Lägg fisken i mitten av moset.
  • Salta.
  • Lägg räkorna ovanpå fisken.
  • Häll fisksåsen över räkorna och fisken.
  • Gratinera i 200° i ca 30 minuter.
  • Servera med en god sallad till.

vrig information

4 port

7 p/p

200° i ca 30 minuter

Omdmen