Leilas rabarbersaft

onsdag 15 juli 2009

Beskrivning:

En lättgjord och jättegod rabarersaft ur Leila Lindholms bok "A piece of cake"
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1kgrabarber
lvatten
5dlströsocker
2tskcitronsyra
2 citroner

Metoder/steg

  • Skär rabarbern i små bitar.
  • Koka tillsammans med vattnet i 15 minuter, rör EJ för då blir saften grumlig.
  • Låt saften självrinna genom en silduk i 30 minuter.
  • Koka upp saften tillsammans med strösocker, citronsyra och saften från de två citronerna.
  • Skumma väl och låt svalna.
  • Häll upp saften på väl rengjorda flaskor, ända upp till kanten.
  • Förvara svalt och späd ungefär med 4 delar vatten.

vrig information

2 flaskor

Omdmen