Jordgubbssylt

onsdag 01 juli 2009

Beskrivning:

Blir en riktigt god och underbar sylt.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt

1

sats

bärmassa från jordgubbssaft

1

kg

strösocker

3

dl

vatten

2-2½

tsk

flytande atamon

Metoder/steg

  • Lägg bärmassan, från jordgubbssaften, i en stor gryta.
  • Tillsätt både strösocker och vatten till bärmassan och rör om ordentligt.
  • Värm upp grytan sakta och låt sjuda i ca 15 minuter.
  • Skumma väl.
  • Dra grytan från plattan och tillsätt flytande atamon.
  • Låt stå i 5 minuter.
  • Häll upp på varma och väl rengjorda burkar (som du rengjort med atamon = konserveringsmedel).
  • Förvara mörkt och svalt.

Omdmen