Jordgubbssaft

onsdag 01 juli 2009

Beskrivning:

En lättgjord saft med smak av sommaren. Av bärmassan som blir kvar kokar du en jättegod jordgubbssylt.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
4ljordgubbar
2lkokt kallt vatten
40gvinsyra
1kgströsocker / liter avrunnen saft
½tskatamon / liter färdig saft

Metoder/steg

  • Koka upp vattnet och låt kallna.
  • Rör ner vinsyran i vattnet tills det har lösts upp.
  • Skiva jordgubbarna och lägg ner i en hink.
  • Häll vattnet över jordgubbarna och täck över hinken med plastfolie.
  • Låt stå kallt i minst 24 timmar.
  • Häll bärmassan i en silställning och låt självrinna. Spara bärmassan och gör jordgubbssylt av den.
  • Mät upp saften och tillsätt strösocker, rör tills sockret har löst sig.
  • Ta bort ev. skum.
  • Tillsätt atamon.
  • Fyll saften i rena varma flaskor eller i 2 dl förpackningar och ställ kallt eller frys in.

Omdmen