Plommonspäckad fläskkarré

tisdag 30 juni 2009

Beskrivning:

En fantastiskt god rätt att bjuda på till fest, bröllop eller buffé.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
2,2kgfläskkarré i bit
10sttorkade plommon
  smör
  salt
  vitpeppar
  kött- och grillkrydda
3dlvatten

Metoder/steg

  • Stick hål med en vass kniv runt hela fläskkarrén och stoppa in plommon där.
  • Krydda ordentligt runt om med salt, vitpeppar och kött- och grillkrydda.
  • Bryn fläskkarrén ordentligt i matfettet i en ugnsfast form i 200° ugnen. Använd stektermometer så du ser att innertemperaturen nått upp till ca 75-80°.
  • Lägg över i en gryta och häll vatten i och låt puttra i ca 1 timme så får du ett väldigt mört kött.
  • Servera med ex kokt potatis, kokta bönor och sås gjord på skyn.

vrig information

12 port

5,5 p/p

200°

Omdmen