Baconlindad fläskfilé

söndag 21 juni 2009

Beskrivning:

Helt fantastiskt gott!
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
1 fläskfilé (ca 450 g)
1pktbacon
 litesalt
  svartpeppar
4mskfärskost med örter

Metoder/steg

  • Putsa fläskfilén och skär även bort den vita senan.
  • Skär en djup ficka längs med köttet men skär inte ända ut i ändarna för då rinner fyllningen ut när du grillar fläskfilén.
  • Bred på ordentligt med färskost i fickan.
  • Tryck sedan ihop fläskfilén så att den ser ut som tidigare.
  • Salta försiktigt runtom och strö över svartpeppar.
  • Vira sedan in fläskfilén hårt i baconskivor.
  • Grilla fläskfilén, under lock, i cirka 30 minuter till 70 graders innertemperatur. Lägg köttet vid sidan av glöden och låt det vila i cirka 10 minuter innan det skärs upp.
  • Har du inte tillgång till grill kan du först steka fläskfilén runtom och sedan låta eftersteka i ugn i 200-225° tills den är klar (ca 30-35 minuter).

vrig information

4 port

6 p/p

Omdmen