Falukorvsgratäng provencale

söndag 21 juni 2009

Beskrivning:

Ett ganska gott recept som ursprungligen kommer från Allt om mat.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Världens mat
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
400gfalukorv
450gfärsk potatis
3 tomater
1 squash
1 vitlöksklyfta
dlmatlagningsgrädde 7 %
1tskbasilika
2krmsalt
1krmsvartpeppar
3mskriven parmesanost
1knippafärsk basilika

Metoder/steg

  • Dra bort skinnet från korven och borsta potatisen.
  • Skiva både korven och tomaterna i ½ cm tjocka skivor.
  • Skiva squash och potatisen i tunnare skivor.
  • Varva allt i en ugnssäker form.
  • Blanda samman grädde, pressad vitlök, torkad basilika, salt och peppar. Häll detta över gratängen.
  • Strö till sist över riven parmesanost.
  • Gratinera i 225° i 40 minuter eller tills den fått fin färg och potatisen är mjuk.
  • Garnera med färsk basilika vid serveringen.

vrig information

4 port

9 p/p

225° i 40 minuter

Omdmen