Syrensaft

måndag 15 juni 2009

Beskrivning:

En annorlunda med god och svalkande saft. Har en liten besk "grape-smak" från början men smakar snabbt lite rabarber. Barnen var tyvärr inte alls förtjust i det här så det blir nog inte alls ofta jag kommer att göra den.

recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
60   blomklasar från lila syren
2,5 l vatten
50 g vinsyra
2   citroner
2 kg strösocker

Metoder/steg

  • Skiva citronerna och varva blomklasar och citronskivor i en hink.
  • Strö vinsyran över.
  • Koka vattnet tillsammans med strösockret.
  • Häll över syrenblomklasarna i hinken.
  • Låt detta stå i fem dygn.
  • Förpacka i 2 dl plastförpackningar och frys in.
  • När saften skall blandas; tillsätt 4 delar vatten till 1 del saft.

vrig information

18 förp a' 2 dl ger 18 liter saft

Omdmen