Emmas äppelkaka

lördag 13 juni 2009

Beskrivning:

En enkel och snabblagad efterrätt som smakar kanongott.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
3mskmargarin
dllättmjölk
3dlvetemjöl
2tskbakpulver
dlströsocker
2 ägg
3 äpplen
  lite kanel
  pärlsocker

Metoder/steg

  • Smält margarinet.
  • Häll mjölken i kastrullen.
  • Blanda mjöl, strösocker och bakpulver.
  • Blanda ner mjölblandningen i mjölken och rör om ordentligt.
  • Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda samman.
  • Häll smeten i en smord och ströad form.
  • Skala och skiva äpplena, lägg dem på kakan.
  • Strö över lite kanel och pärlsocker.
  • Ställ in i 200-225° varm ugn, på nedersta falsen, i 30 minuter.
  • Mycket snabbgjord och lättbakad kaka som smakar jättegott med vaniljsås.

vrig information

8 port

4 p/p

200-225° i 30 minuter

Omdmen