Rabarbermuffins

tisdag 09 juni 2009

Beskrivning:

Supergoda muffins som passar perfekt att göra på sommaren när det finns gott om rabarber.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
125gsmör
dlströsocker
3 ägg
dlvetemjöl
1tskbakpulver
2tskvaniljsocker
4-5dlrabarber
2mskströsocker

Metoder/steg

  • Ta fram smöret i god tid innan så det hinner bli rumstempererat.
  • Hacka rabarbern fint.
  • Rör samman smöret och strösockret så det blir ”krämigt”. Det går lika bra att göra det för hand eller med elvispen.
  • Tillsätt äggen.
  • Blanda ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  • Blanda rabarbern med strösocker, enklast görs detta i en burk med lock som du sedan skakar om så allt blandas.
  • Klicka smeten i muffins- eller bullformar, fyll bara till hälften med smet annars jäser de över i ugnen.
  • Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 15 minuter.

vrig information

30 st

2 p/p

200° i 15 minuter

Omdmen