Fudgekaka

onsdag 20 maj 2009

Beskrivning:

En otroligt god och mäktig efterrätt/tårta som räcker till många :)
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
200gsmör
3dlströsocker
2stägg
1dlkakao
4tskvaniljsocker
2dlvetemjöl
1tskbakpulver
 Glasyr:
2dlvispgrädde
2dlströsocker
2msksirap
100gmörk blockchoklad
100gsmör

Metoder/steg

  • Klä en mindre långpanna, ca 30 x 20 cm, med ett smort bakplåtspapper.
  • Smält matfettet i en kastrull och tag kastrullen av värmen.
  • Rör ner strösocker och äggen i matfettet.
  • Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke, rör ner detta och arbeta smeten slät.
  • Bred ut smeten jämt i långpannan och grädda i 175° i ca 20 minuter.
  • Vänd kakan upp och ner på ett smörpapper eller på en fin bricka.
  • Drag försiktigt av bakplåtspappret från botten. (Om botten fastnar i bakplåtspappret så lägg en fuktig handduk över kakan en stund så går det lättare att ta bort bakplåtspappret.)
  • Låt kakan kallna ordentligt.
  • Blanda alla ingredienser till glasyren förutom matfettet i en kastrull (bryt chokladen i små bitar).
  • Låt nu detta koka tills den tjocknar, ca 15 – 20 minuter.
  • Tag kastrullen av värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar i glasyren.
  • Bred glasyren över kakan och ställ den kallt för att stelna.
  • Skär upp kakan i rutor eller servera den hel som en tårta med lättvispad grädde till.

vrig information

18 port

7 p/p

175° i 20 minuter

Omdmen