Dumle- och bananpaj

tisdag 19 maj 2009

Beskrivning:

En fantastiskt god och lättgjord paj som rekommenderas.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
200gsmör
2dlvetemjöl
2dlhavregryn
½dlråsocker
1tskbakpulver
2tskvaniljsocker
 Fyllning:
1påsedumle (original)
2 bananer

Metoder/steg

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Rör ner alla övriga ingredienser i kastrullen.
  • Smörj en pajform med lite smör.
  • Fördela ut hälften av smuldegen i pajformen.
  • Dela varje dumlekola i 3 delar och skiva bananerna.
  • Fördela dumle och bananer i pajen.
  • Avsluta med smuldegen som är kvar.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen i 175° i 25 – 30 minuter.
  • Servera pajen ljummen med vaniljglass, vaniljsås eller grädde till.

vrig information

8 port

8,5 p/p

175° i 25 – 30 minuter

Omdmen