Inlagda rödbetor

söndag 10 maj 2009

Beskrivning:

Inlagda rödbetor passar utmärkt till massa olika maträtter. De som man lagt in själv smakar ju godast :)
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
2kgrödbetor
  vatten

Lag:

1lvatten
dlättikssprit
3dlströsocker
12 kryddnejlikor
1bitfärsk pepparrot

Metoder/steg

  • Skölj rödbetorna väl, låt rotspets och skal vara kvar.
  • Koka dem nästan mjuka (tar ganska lång tid).
  • Spola rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalen.
  • Koka upp ingredienserna till lagen (vatten, ättikssprit och strösocker) och låt koka i 3 – 5 minuter.
  • Skiva rödbetorna och tärna pepparroten i cm-stora bitar.
  • Lägg rödbetorna i burkar tillsammans med 4 – 6 pepparrotsbitar och 3 kryddnejlikor i varje burk.
  • Häll den heta lagen över och sätt genast på lock.
  • Förvara svalt och mörkt.
  • Rödbetorna är ätklara efter ett dygn.

vrig information

4 burkar

Omdmen