Bruna bönor

söndag 10 maj 2009

Beskrivning:

En klassiker bland svensk husmanskost. Receptet hittade jag på förpackningen av bönorna.
recipe image
Ny Favorit
Mina Favoriter
Skicka som epost
Skriv ut recept

Ingredienser

versikt
Huvudingrediens
Tillagningssätt
Svårighetsgrad
Typ av maträtt
500gtorkade bruna bönor
lvatten
1-2tsksalt
2-3msksirap
mskättikssprit

Metoder/steg

  • Ställ bönorna i blöt i rikligt med vatten i en bunke låt stå svalt över natten.
  • Skölj dem och lägg i en stor kastrull, häll över vatten och smaksätt med salt.
  • Koka/sjud dem mjuka på svag värme i 1 – 2 timmar.
  • Skumma av och rör om då och då så att bönorna reder sig.
  • Smaksätt med sirap och ättikssprit på slutet.
  • Om du tycker att det är för tunt så kan du reda med lite potatismjöl utrört i vatten och även hälla i lite soya för att få lite mörkare färg.
  • Servera med knaperstekt fläsk.

vrig information

10 port

3,5 p/p

Omdmen